Beauty | Makeup Revolution Fortune Favours The Brave Eyeshadow Palette

by - 06:00:00


Eind november was Sterre jarig en ging ze op de site van Boozyshop op zoek naar cadeautjes voor op haar wishlist. Al snel vond ze een mooi palette dat ze van ons wilde hebben en toen ik deze bestelde zag ik zelf ook nog een aantal mooie spullen. Eind november is het ook altijd Black Friday, wat betekent dat er ontzettend hoge kortingen en leuke acties zijn in de meeste webshops. Ook bij Boozyshop was dit het geval en daarom besloot ik zelf dit prachtige palette van Makeup Revolution te kopen.


Dit palette is het Fortune Favours The Brave palette en deze had ik al een paar keer gespot op de site van Boozyshop. Het bevat 30 oogschaduws, waarvan een aantal mat, een aantal glimmend en een aantal 'baked' met een prachtig marble effect. Hij sprak me meteen aan door de hoeveelheid kleuren en de diversiteit van de oogschaduws. Vooral de 'baked' kleurtjes vond ik erg tof. Op de achterkant van het doosje lijken de kleuren nog aardig rustig, maar in het palette knallen ze je echt tegemoet. Mede door de gouden verpakking ziet dit product er echt duur uit, terwijl hij in de webshop maar €14,95 kost.


Ook de verpakking van de oogschaduws zelf is in deze prachtige gouden kleur. Achterop staan de ingrediënten en voorop een heel mooi logo. Het doosje is stevig en heeft een grote spiegel aan de binnenkant. Iets wat ik in een oogschaduw palette altijd erg fijn vind, vooral van dit formaat.


Zoals ik al zei zijn de kleuren in het echt nog veel mooier dan je op de verpakking ziet. Vooral de 'baked' kleuren zijn echte eyecatchers. Er zitten veel nude, brons en koper tinten in, maar ook veel paarse/blauwe kleuren. Iets wat me erg leuk lijkt, om eens een mooie look mee te maken. Ik heb bruine ogen, waardoor deze kleuren me goed zullen staan. Als je me al langer volgt, weet je dat ik verder eigenlijk altijd bruin/koper tinten draag, dus dit palette is perfect voor mij. Verder krijg je nog een kwastje erbij met aan de ene kant een kwastje om de oogschaduw mee aan te brengen en aan de andere kant een blending kwast. Wel erg klein, maar perfect voor bijvoorbeeld mee op vakantie!


Ik was natuurlijk meteen benieuwd naar het pigment. De kleuren zien er zo mooi uit in hun verpakking, maar zullen ze op de huid ook zo mooi sprankelen? Het was een hele klus om al deze kleurtjes te swatchen, maar ik ben zo blij met het resultaat. De swatches zijn per rij gemaakt. Hierboven zie je de eerste twee rijen en hieronder zul je de onderste twee rijen zien. Zoals je ziet zijn de nude tinten van de eerste rij niet heel erg gepigmenteerd. Dit zijn dan ook vooral de highlight kleuren of kleuren die je overal mee kunt blenden. Op de tweede swatch foto zie je één van mijn favorieten, Golden Coins, een prachtige kopere shimmer kleur. Deze is echt fantastisch.


De twee onderste rijen zijn naar mijn mening iets beter gepigmenteerd dan de bovenste rijen, maar dit komt ook omdat er meer donkere kleuren in zitten. Ook zie je dat de kleuren met een glans wat meer pigment bevatten dan de matte kleuren, maar ook dit is logisch. Sommige kleuren in dit palette hebben echt een prachtige parelmoer glans zoals Midnight Rainbow en Green Machine van de eerste twee rijen en Pink Diamond en Brave van de laatste twee rijen. Dit maakt dit palette zo bijzonder. Ook bij het swatchen merkte ik de verschillen in de structuren van de oogschaduws. Sommige waren erg glitterig en prachtig gepigmenteerd, anderen weer heel erg creamy en mooi mat. Een prachtig geheel van heel veel diversiteit.


Ik kan natuurlijk geen review schrijven over een oogschaduw palette zonder er een look mee te maken en dat heb ik dan ook met plezier gedaan. Ik ben ontzettend blij met deze look en heb deze dan ook de afgelopen tijd erg vaak gedragen. Ik ben begonnen met het aanbrengen van een combinatie van Buffer en Peachy in mijn crease, waarna ik Soft op mijn wenkbrauw bot aanbracht. Over mijn gehele ooglid draag ik een andere van mijn absolute favorieten, namelijk Sunset Hour. En daarna heb ik de crease nog wat verdiept door in de buitenste ooghoek Lonely Planet toe te voegen. Wat een prachtige combinatie!


In deze periode met de feestdagen is dit het palette wat ik standaard pak voor een mooie frisse look, maar ook voor een gewone 'standaard' dag is dit palette perfect. Door de diversiteit van de kleuren, de structuren en de pigmentatie van de oogschaduws kun je zoveel uiteenlopende looks maken, dat je nooit meer een ander palette nodig hebt. Deze is met stip gestegen naar mijn absolute favorieten. En dat voor maar €14,95. Ik ben hier echt heel erg blij mee!

Liefs,
Carmen

You May Also Like

0 reacties