Beauty | Catrice Slimmatic Ultra Precise Brow Pencil

by - 06:00:00

Al ongeveer een jaar gebruik ik mijn vertrouwde Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade voor mijn wenkbrauwen. Toch is er een periode geweest dat ik niet anders gebruikte dan potloden, waardoor ik het, nu er een nieuw product van Catrice is, toch weer eens een keer wilde proberen. Vandaag laat ik je zien hoe het product werkt en of ik er tevreden mee ben!


Eens in de zoveel tijd komt Catrice met een nieuwe lading producten, zoals ook afgelopen maand. In het vaste assortiment kwam naast een nieuwe foundation, een aantal nieuwe oogproducten en lipsticks ook een nieuw wenkbrauw potlood, waar ik al een tijdje naar op zoek was. Ook op YouTube zie je dat veel grote beauty guru's overstappen van hun gel producten, naar de wat fijnere producten zoals zulke potloodjes.


Toen ik hem in de winkel spotte, was ik eigenlijk bang dat er geen geschikte kleur tussen zou zitten voor mijn wenkbrauwen, omdat ik maar drie kleuren zag liggen en het vaak nog best lastig is om de goede kleur er tussenuit de halen. Toch zag ik vrijwel meteen daarna dat de donkerste kleur met de toepasselijke naam '030 Dark' eigenlijk perfect was voor mijn wenkbrauwen en haarkleur.


Het product heeft twee verschillende kanten. Aan de ene kant vind je het potloodje, waarmee je je wenkbrauwen bijtekent en aan de andere kant vind je een borsteltje, waarmee je je wenkbrauwen van tevoren of na het tekenen kunt kammen of bijsturen. Ik vind het erg fijn dat deze twee kanten nu aan één product zitten, want bij mijn Dipbrow had ik altijd nog een apart kwastje met een borsteltje nodig en hier zit alles in één product.


De kleur is een warme, bruine kleur die goed matcht met mijn huid en mijn haarkleur. Je merkt bij het swatchen op je hand al dat het eigenlijk niet echt een potloodje is, maar dat het meer een romige textuur heeft en voelt als een gel in potlood vorm. Toch vind ik deze manier handiger om aan te brengen dan de variant in gel vorm die je moet aanbrengen met een apart kwastje zoals bij de Dipbrow. Wat ik wel meteen merk, is dat deze variant veel minder lang mee gaat.


Ik vind het product er fijn werken. Het glijdt namelijk makkelijk over je wenkbrauw en je kunt er goede subtiele en fijne lijntjes mee tekenen. Het is nog wel even oefenen als je zoiets niet meer gewend bent, maar eenmaal een paar keer gedaan, dan heb je het meteen onder de knie. De kleur past erg goed bij mijn eigen wenkbrauw, maar maakt hem toch nog wel iets warmer. 


Zoals ik al zei, valt het me meteen op hoe snel het product op gaat. Na een paar streepjes, moet je het potloodje al weer draaien voor meer product. Ik gebruik hem daarom niet iedere dag en probeer af te wisselen met mijn Dipbrow en wenkbrauwpoeder van Beebee. Nu is het geen duur product, maar het is wel vervelend als je iedere twee weken een nieuw potloodje moet kopen en de kans bestaat dat je een keer zonder zit. De reden dat hij zo snel op gaat is de romige structuur van het potloodje en het feit dat het dus niet een echt potloodje is, maar meer een gel in potlood vorm.

De Catrice Slimmatic Ultra Precise Brow Pencil is verkrijgbaar bij het Kruidvat en kost €2,99.

Liefs,
Carmen

You May Also Like

0 reacties