Beauty | Catrice Liquid Metal Cream Eyeshadow in 030 Daily Dose of Rose

by - 06:00:00

Tijdens de 1+1 actie bij het Kruidvat een maandje geleden, besloot ik eens avontuurlijk te zijn en te gaan voor wat nieuwe producten die ik nog niet eerder had geprobeerd. Zo kocht ik een foundation stick, een nieuwe poeder en ook dit oogschaduw product. Ik heb het over de Liquid Metal Cream Eyeshadow van Catrice in de kleur Daily Dose of Rose, een prachtige rosé gouden kleur. Vandaag vertel ik je er meer over.


Catrice heeft in haar assortiment veel soorten oogschaduw producten. Zo heb je mono's, dit zijn losse kleuren, maar ook paletten, potloodjes voor in de binnenste ooghoek en deze bijzondere 'cream eyeshadows'. In eerste instantie wist ik niet helemaal wat het was en wat ik ermee moest, maar toen ik de kleur had geswatcht op mijn hand, was ik meteen verliefd.


De tube lijkt op een soort lipgloss of liquid lipstick. Als je de applicator eruit haalt, zal dit dat vermoeden alleen maar bevestigen, maar niets is minder waar. Zoals de verpakking zegt, is het een 'cream eyeshadow', dus een hele zachte oogschaduw. De textuur is heel fijn en zoals je ziet, is de naam ook nog eens heel toepasselijk, want er zit een 'metallic finish' in het product.


Er waren meerdere kleuren verkrijgbaar, maar ik grijp toch altijd naar veilig en bekend en dat is vaak een nude of rosé gouden kleur. Dit niet alleen omdat ik weet dat het mooi staat, maar ook omdat ik het product anders maar één keer gebruik voor een aparte look en ik er verder niks mee doe. De kleur die ik koos, heet 030 Daily Dose of Rose en is dus een hele mooie metallic rosé gouden kleur. Verder waren er nog grijze en meer gouden kleuren, die ik toch minder graag draag.


Zoals ik eerder al zei, is de textuur van het product heel fijn. Wat me in de winkel bij de swatch meteen opviel, is hoe gemakkelijk de oogschaduw aanbrengt. De applicator glijdt makkelijk over je huid en het product wordt goed verdeelt. Als je het product aanbrengt, voel je dat het 'creamy' is, maar als je dit een half minuutje laat zitten, zonder iets te doen, droogt dit totaal op. Je kunt het ook uitvegen, voor een subtielere look. Ook dan voel je totaal geen plakkerigheid meer. De swatch bleef de hele dag op mijn hand zitten, zonder ook maar iets af te geven.


Ik besloot een look te maken, die niet geheel standaard was. Ik wilde graag deze oogschaduw gebruiken en dit heb ik dan ook al vaak gedaan, door het gewoon over mijn ooglid te verdelen en af te maken met mascara. Voor deze review deed ik echter iets anders. Ik maakte een 'winged eyeliner' en bracht daarboven met een klein kwastje een dun laagje van deze oogschaduw aan. Hierdoor kreeg ik een heel tof effect en leek het net alsof de oogschaduw een eyeliner was. Ik ben erg tevreden met het resultaat.


De oogschaduw blijft de gehele dag op je ooglid zonder te creasen. Dit vind ik toch wel een erg groot pluspunt voor een 'creamy eyeshadow'. De textuur van het product als het gedroogd is, geeft namelijk totaal niet weg dat je het aanbrengt met een soort lipgloss applicator. Het droogt geheel zoals een normale poeder oogschaduw. De kleur is echt fantastich, ik kan hier iedere dag wel een look mee maken. Ik ben blij dat ik dit product tijdens die actie heb meegenomen en misschien ga ik er nog wel eens meer proberen!

De Catrice Liquid Metal Cream Eyeshadow in 030 Daily Dose of Rose is verkrijgbaar bij het Kruidvat en kost €3,99.

Liefs,
Carmen

You May Also Like

0 reacties