Hair | No Heat Beach Waves Tutorial | Repost

by - 06:00:00

Tot op een paar maanden geleden föhnde ik elke dag mijn haar en kwam er vaak ook nog een stijltang achteraan. Niet echt gezond dus. Tot ik per ongeluk ontdekte hoe ik prachtige beachy waves kon maken, zonder er met een krultang aan te zitten en dus mijn haar weer mooi vol en gezond kon worden. Het duurt wel iets langer dan dat je het krult, maar ik vind dit eigenlijk veel fijner. Vandaag laat ik het je zien, want ik weet hoe vervelend het is om iedere dag te moeten föhnen, stijlen of krullen. Vanaf nu is dat verleden tijd. Kijk je mee?


Je begint zoals altijd, met je haar wassen. Ga lekker douchen, doe je routine, was je haar en stap uit de douche. Nu laat je je haar even in een handdoek gewikkeld zitten, om het een klein beetje te drogen, voor je naar de volgende stap gaat. Doe even je make-up en haal dan de handdoek uit je haar. Haal er dan even een borstel of kam doorheen, wat jij fijn vindt. Nu kun je het beste een serum in je haarpunten kneden, zodat je haar blijft glanzen en er gezond uitziet. Ik gebruik hiervoor het Liquid Silk Gloss Serum van Gliss Kur waar ik al eens een review over schreef. Verdeel dit goed over de punten en borstel het dan nog eens goed door zodat het product goed verdeeld is.


Maak een scheiding in je haar zoals je dat altijd doet. In mijn geval is dit een zijscheiding. Pak dan je haar bij elkaar alsof je het in een lage staart zou doen. Borstel de bovenkant even netjes glad maar doe er nog geen elastiekje omheen, want nu komt de grote truc. Draai je haar zodat het goed strak zit en draai het dan nog eens om zijn eigen as. Nu maak je dus een soort ballerinaknotje achter op je hoofd. Nu doe je er wel een elastiekje omheen. Trek een paar plukjes los aan de voorkant en je bent klaar om te gaan. Zo kunnen je krullen zich goed ontwikkelen, terwijl jij al onderweg bent.


Na een uurtje haal je het knotje los en schud je je haar even goed zodat het niet één grote 'draad' blijft. Misschien heb je nu al een beetje krullen, maar bij mij duurt het altijd iets langer. Wat ik dan fijn vind om te doen is om nog een keer zo'n ballerinaknot te maken, maar dan boven op mijn hoofd, zodat de haren aan de voorkant en bovenkant ook goed gekruld worden. Laat dit echter niet te lang zitten, want dan krijg je lelijke bobbels bovenop en dat is natuurlijk niet de bedoeling.


Kijk na een kwartiertje even hoe het zit en besluit dan of je het nog een keertje wilt doen of het nu mooi vindt om het los te laten hangen. Het duurt langer dan even snel de krultang erin, maar een knotje is leuk en handig voor overdag op school of je werk en 's avonds ben je geen tijd meer kwijt aan het doen van je haar. Ik ben in ieder geval heel blij met deze uitvinding en heb al in geen maanden meer een föhn of stijltang aangeraakt. Ik hoop dat ik jou ook heb kunnen overtuigen! Als je dit uitprobeert en een foto maakt, kun je deze opsturen naar beautyandblissnl@outlook.com en wie weet kom je in mijn volgende artikel.


Gebruik jij vaak een föhn, stijltang of krultang in je haar?

Liefs,
Carmen

You May Also Like

1 reacties