Persoonlijk | Wij zijn verhuisd!

by - 06:00:00

Als je onze video's volgt, weet je misschien wel dat wij al een tijdje bezig waren met het zoeken naar een huis en dat we er uiteindelijk eentje gekocht hebben! Nu kregen we ongeveer twee weken geleden de sleutel en zijn we hard aan de slag gegaan met de verhuizing. In die periode zijn er geen video's of artikelen online gekomen en omdat we nu weer in de dagelijkse routine proberen te komen, geef ik jullie vandaag een update over ons appartement!


Op vrijdag 16 juni kregen wij de sleutels en gingen we meteen hard aan de slag met schilderen. Sterre kwam ons ook helpen, maar toch kwamen we niet zo ver als we van tevoren gedacht hadden. Bij het bezichtigen van het appartement zie je toch minder, dan wanneer het leeg staat en je aan de gang wilt gaan. We moesten meer schilderen dan we dachten en hebben ook een paar extra tripjes naar de Praxis moeten maken voor bijvoorbeeld grondverf en speciale lak voor de kozijnen. Alle kozijnen, deuren en een aantal muren waren crémekleurig en wij wilden alles wit. In totaal hebben wij 8 binnendeuren en hebben we ook 4 buitendeuren geschilderd. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een behoorlijke klus was. 

 

Op zaterdagmiddag waren we klaar met de deuren en kozijnen en konden we dus beginnen aan de muren. Ook de muren hadden echt een nieuw likje verf nodig en omdat het speciaal behang was waar je overheen kunt verven, was het dus niet meteen helemaal dekkend. Veel muren moesten dus nog een tweede keer gedaan worden. Ook moesten we in sommige kamers de planfonds meenemen. Toch was dit gedeelte vrij snel gedaan en waren de twee slaapkamers op zondagmiddag klaar. Op één muur na. Wij wilden namelijk in de slaapkamer en in de woonkamer een muur in de kleur 'Geordend' van Histor. In eerste instantie moest ik erg aan dit idee wennen, maar toen hij eenmaal op de muur zat, vond ik het een hele toffe kleur. 


De kleur dekte minder goed dan we dachten, dus we moesten er een paar keer overheen. Dit kwam ook weer door het behang dat niet helemaal glad was. Uiteindelijk zijn we erg blij met de kleur op de muur en ben ik blij dat we niet voor blauw zijn gegaan, zoals ik in eerste instantie wilde. Daarna was het tijd voor de woonkamer. Terwijl ik begon aan het witten van de meeste muren, begon Martijn met een laagje grondverf op het muurtje die ook groen moest worden. Hij dacht dat het hierdoor eerder zou dekken, maar niets bleek minder waar. We hebben zelfs nog een nieuwe pot verf moeten halen voor één laagje, omdat hij niet helemaal mooi werd. Ondertussen had ik de rest van de muren af en was het schilderwerk op maandagmiddag klaar!


Op dinsdagochtend kwamen wij even naar het appartement om schoon te maken, voordat we 's middags alle spullen zouden verhuizen. Toen we daarmee klaar waren, gingen we naar buiten en wat bleek, we hadden allebei geen sleutel meegenomen. We hadden onszelf dus buitengesloten. Twee uur en een bezoekje van de slotenmaker later, konden we eindelijk naar huis om de spullen te gaan halen. Het was die dag 31 graden, dus grote spullen twee verdiepingen omhoog verhuizen, was niet de leukste bezigheid van die week, maar toen alles stond, waren we toch erg blij!


Dinsdag was ook de eerste nacht dat wij in ons nieuwe appartement sliepen en dit was toch wel een beetje apart. Gelukkig sliepen we allebei erg goed, omdat we zo moe waren van het verhuizen. Op woensdag was Martijn nog vrij van zijn werk, dus konden we samen de laatste dingen in elkaar zetten en een aantal dozen en tassen uitpakken. Ook werd die dag onze nieuwe tuinset gebracht en heeft Martijn deze gelijk gemonteerd, zodat we hier 's avonds heerlijk aan konden eten. Op donderdag moest Martijn weer werken en ben ik begonnen met het grondig schoonmaken van ons huisje en heb ik ook een heleboel uitgepakt. Het was even wennen om alleen te zijn, maar het voelde wel meteen als ons plekje. 


De laatste paar dagen hebben we vooral genoten van elkaar, het samenzijn en het feit dat we geen afscheid meer hoeven te nemen 's avonds, maar gewoon samen kunnen gaan slapen en weer wakker worden. We proberen een routine te vinden en weer onze dagelijkse bezigheden op te pakken zoals artikelen schrijven, vloggen, video's maken en schoolwerk. Maar natuurlijk zijn er nu ook andere dingen die erbij komen kijken, zoals schoonmaken, de was doen, koken, boodschappen doen, bedenken wat je moet eten, afwassen, stofzuigen en al dat soort dingen. Gelukkig vind ik dat allemaal helemaal niet erg!

Liefs,
Carmen

You May Also Like

0 reacties