Lifestyle | 5x de meest onderschatte dingen aan op jezelf wonen

by - 06:00:00

We wonen al ongeveer een maandje op onszelf, het nieuwe is er nu dus wel af. Tot nu toe gaat het allemaal heel goed, we hebben onze routine ondertussen gevonden. Toch zijn er een aantal dingen die ik heb onderschat voordat ik op mezelf woonde en deze vijf dingen wil ik vandaag met jullie delen. Lees je mee?


1. Bedenken wat je moet eten iedere dag
Dit is toch wel het meest onderschatte van allemaal. Iedere donderdag maak ik een lijstje met wat we de volgende week gaan eten en het wordt steeds moeilijker om nieuwe gerechten te verzinnen. In het begin hadden we nog wel inspiratie, maar nu begint het herhalen zich een beetje af te spelen. We beginnen weer met de gerechten die we de eerste weken aten, ook al wil ik graag nieuwe dingen leren maken en uitproberen. Dus als je nog leuke ideeën hebt voor gerechten, laat ze vooral achter in de reacties.

2. Boodschappen doen zonder gestresst te raken
Oké, ik geef het toe: ik raak vrij gemakkelijk gestresst. Toch is dit iedere vrijdag weer een dingetje. Vandaar dat ik op donderdag ook een lijstje maak met gerechten die we eten en daarna een boodschappenlijstje met de ingrediënten die we daarvoor nodig hebben. Ik ben dus echt niet zo'n persoon die door de winkel loopt en daar besluit wat ze nodig heeft. We gaan eerst naar de Aldi -wat trouwens een verschrikkelijke winkel is en je stresslevel alleen nog maar laat stijgen- en de rest van de spullen halen we bij de Albert Heijn. Ik loop voorop met mijn lijstje en Martijn erachter aan met de kar. Arme jongen.

3. Shampoo, tandpasta en wasmiddel kopen
Zoals ik laatst op Twitter bij een andere blogger zag, ben ik niet de enige die dit soort dingen totaal vergeet bij het boodschappen doen. Nu hebben we het natuurlijk nog niet zo vaak hoeven halen, maar ik kan me nu al voorstellen dat ik het vaker ga vergeten. Hetzelfde geldt voor schoonmaakmiddelen. Om de tweet van Beauty By Denies maar te quoten: 'Na een week op mezelf wonen ben ik erachter gekomen dat shampoo en deodorant niet in de kast groeien. Blijkbaar moet je dit kopen.' Dit dus.


4. De neiging om te stofzuigen nét nadat je dit gedaan hebt
In mijn slaapkamer bij mijn vader thuis, had ik vloerbedekking. Donkere vloerbedekking. Vandaar dat ik de haren, stofjes en andere rommel niet zo snel zag liggen op de grond. Stofzuigen was dus ook niet een van mijn prioriteiten. Hoewel ik dit wel vaak zou moeten doen met mijn astma en allergie voor huisstofmijt. Sinds een maand is dit echter totaal veranderd. Wij hebben namelijk een lichte laminaatvloer waar je letterlijk alles op ziet liggen. Heb ik net gestofzuigd, kom ik weer 12 haren tegen. En ik kan niemand anders de schuld geven dan mezelf.

5. Huishoudelijke problemen oplossen
Wij hebben in de afgelopen maand al twee monteurs in huis gehad en ongeveer vijf keer met Ziggo aan de telefoon gehangen. Dit hoef je als je thuis woont, (bijna) nooit zelf te regelen. Sowieso het aansluiten van de internetverbinding en de tv was een dingetje op zich. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar zitten we nog steeds af en toe met kleine probleempjes. Ook moeten er ineens allemaal meters vervangen worden, waardoor ik iedere week weer met een andere monteur in huis zit. En laat ik ergens nou een hekel aan hebben..

Wat heb jij het meest onderschat toen je op jezelf ging wonen?

Liefs,
Carmen

You May Also Like

1 reacties