Beauty | Essence My Musthaves Create Your Own Palette

by - 06:00:00

Een palette dat je helemaal zelf kunt samenstellen door middel van losse pans met al jouw favoriete kleurtjes. Welke beauty fanaat wil dat nou niet? Essence bracht begin dit voorjaar een nieuwe range met beauty producten uit, waaronder dus een zelf samen te stellen palette van 4 of 8 pans en een heleboel losse producten. Vandaag laat ik je mijn palette zien!


De basis lijn kwam begin dit voorjaar uit. Hierin zaten een 4 en 8 pan palette, een aantal oogschaduws, blushes, highlighters en lip powders in losse pans. Voor hun 15-jarig jubileum bracht Essence een limited edition range uit genaamd 'Live.Love.Celebrate' met nieuwe kleuren. Toen deze limited edition uit kwam, vond ik het nog niet erg interessant eruit zien. Ik wist net zo goed of ik wel een heel palette kon vullen en heb er eerlijk gezegd niet goed naar gekeken. Totdat wij bij de Prijsmepper in de kortingsbakken heel veel van deze losse pans tegenkwamen en we besloten er toch een paar mee te nemen. 


Wij vonden in totaal 14 pans, waarvan we allebei 6 dezelfde kleuren hadden. We hadden er dus twee die we nog moesten verdelen en twee lege gaten die we nog moesten opvullen. Voor de palettes zelf en de twee overige pans gingen we naar het Kruidvat waar we al snel de perfecte kleurtjes vonden. Eenmaal thuis hebben we de pans verdeeld en dit ging gelukkig erg makkelijk, als we de andere kleurtjes een keer willen gebruiken, dan lenen we gewoon het andere palette. Nu zijn de kleuren die ik kocht niet de kleuren die ik zou kopen als ik het bij de Kruidvat had gehaald, omdat er natuurlijk een beperkte voorraad was. Maar toch ben ik erg blij met mijn kleurtjes.


Ik ben blij met de variatie van matte en shimmer kleuren die ik heb. Ook heb ik een aantal lip powders, een blush en zelfs een fixing powder in mijn palette. Al deze poeders kun je gebruiken als oogschaduw en het enige verschil is dat de lip powders nΓ³g gepigmenteerder zijn, dus dat is alleen maar een voordeel. Ook vind ik de kleurtjes goed bij elkaar passen, veel roze tinten en een paar uitzonderingen zoals een mintgroene en gouden oogschaduw. In het algemeen zou dit een palette zijn die zo in de winkel verkocht zou kunnen worden.


De eerste kleur in de eerste rij is een fixing powder. Deze is mat en erg wit en is bedoeld om onder je ogen je concealer te setten of om over je oogschaduw primer heen te dragen om het wat matter te maken. De tweede kleur is een hele mooie zilveren oogschaduw en de derde is een blush met subtiele glitters. De laatste kleur is een felroze lip powder die ik in de look onderaan zeker heb gebruikt.


De eerste kleur op de tweede rij is een mooie oogschaduw die je kunt gebruiken als highlighter op je wenkbrauw bot en in je binnenste ooghoek. De tweede en derde kleuren zijn goed gepigmenteerde shimmer oogschaduws en de laatste kleur is weer een mooie lip powder die ook in de look hieronder is gebruikt. 


De look die ik maakte, is een look die ik niet vaak draag, maar die ik wel heel tof vind. Ik gebruikte een bruine losse oogschaduw als overgangskleur en deed toen de paarse lip powder in mijn crease en buitenste ooghoek. De lichtroze blush gebruikte ik op mijn bewegend ooglid en de highlighter deed ik op mijn wenkbrauw bot en binnenste ooghoek. Voor een finishing touch bracht ik een klein beetje van de felroze lip powder aan onder mijn onderste wimpers. 


Het pigment van de poeders zijn echt heel goed. Vooral de lip powders zijn erg romig om aan te brengen en hebben totaal geen fall-out. De lichtroze blush is iets minder gepigmenteerd dan de andere shimmer oogschaduws, maar dit is ook te verwachten van een blush. Het palette is goed gevarieerd en bevat kleurtjes die ik normaal niet snel zou kopen, maar die ik nu door het beperkte aanbod toch aan mijn palette heb toegevoegd.

Het My Musthaves Palette en de pans zijn verkrijgbaar bij de Kruidvat. Het palette kost €1,99 en de losse pans kosten €1,59 per stuk.

Liefs,
Carmen

You May Also Like

0 reacties