Beauty | Makeup Academy Fire Vixen Eyeshadow Palette

by - 06:00:00

Soms zie je op Instagram ineens een tijdje steeds hetzelfde product voorbij komen. Overal waar je kijkt, zie je dat ene product. Zo kom ik al een tijdje het Fire Vixen palette van Makeup Academy tegen. Ik zag prachtige foto's, swatches en looks en toen ik het palette in de winkel zag liggen met 25% korting, moest ik het natuurlijk meenemen.


Makeup Academy is een merk waar ik normaal niet zo vaak kijk, als ik bij de make-up afdeling van de Kruidvat ben. Ze hebben wel leuke producten, maar toch spreekt het me vaak niet zo aan. Totdat ik zag dat er veel producten in het assortiment vernieuwd waren en er ook een aantal nieuwe tussen lagen. Zo waren er onder andere nieuwe highlight kits en een aantal nieuwe oogschaduw paletten.


Het Fire Vixen palette zag ik voor het eerst in de winkel. Ik vond het er toen al wel mooi uitzien, maar wist niet zo goed of het echt bij mij zou passen. Toen ik de swatches en looks op Instagram zag, was ik meteen verkocht. De combinatie van bruine, oranje en roze tinten is echt een hele interessante, waarmee je veel verschillende looks kan maken. De verpakking is vrij simpel, maar wel effectief. Je ziet de kleurtjes meteen door de deksel heen en weet gelijk waar je mee te maken hebt.


Door de swatches van andere bloggers op Instagram wist ik vrij snel al dat het pigment erg goed was. Natuurlijk was ik zelf ook benieuwd naar de samenstelling en de structuur van de oogschaduw kleurtjes. Tijdens het swatchen verbaasde ik me over de textuur van deze poeders. Het voelde alsof ik mijn vinger over een 'creamy' oogschaduw haalde, terwijl het toch echt poeders zijn. Er komt wel veel product los als je je vinger of je kwast erin doet, maar dat kun je ook heel snel weer oppakken, zodat je niet te veel verliest.


De kleurtjes zijn, zoals ik al eerder zei, erg apart. Je hebt natuurlijke, bruine tinten, maar ook bijzondere kleuren zoals feloranje en felroze. Met deze combinaties kun je veel verschillende looks maken. Wat ook erg fijn is, is dat er zowel matte als shimmer kleuren in het palette zitten en ook daar veel variatie in zit. Je kunt dit palette meenemen als je op vakantie gaat, want met ÊÊn palette, kun je de hele vakantie verschillende looks maken.


De swatches waren, zoals ik ook eerder al vertelde, geen verrassing voor mij. De bovenste rij vind ik echt een hele mooie combinatie. Dit zijn typische kleuren voor mij. Op een normale dag draag ik altijd dit soort tinten. Dit palette biedt toch nog een beetje variatie door deze kleuren te combineren met bijvoorbeeld een oranje, rode of roze kleur. Het eerste kleurtje is een mooie kleur voor op het wenkbrauwbot en is ondanks de lichte kleur ook erg gepigmenteerd. Mijn favorieten van deze rij zijn de twee shimmer kleuren, die ik vaak in mijn dagelijkse look terug zal zien komen!


De tweede rij wordt al iets spannender. Toen ik het palette voor het eerst zag, vroeg ik me af waarom er twee grijze tinten in dit palette zaten. De rest was allemaal met een bruine ondertoon dus deze snapte ik niet helemaal. Nu ik ze heb geswatcht, snap ik het wel. Ook deze kleuren hebben een bruine ondertoon en lijken op de swatch foto meteen een stuk beter op de rest als geheel. Dit zijn dan ook mijn favoriete kleurtjes van deze rij, door de verrassing en de mooie ondertoon.


De laatste rij is natuurlijk waarom ik dit palette heb gekocht. De eerste kleur is een prachtige kleur voor in de binnenste ooghoek en knalt er echt uit. De matte oranje en roze kleurtjes zal ik niet erg vaak gebruiken, maar de donkerrode daarentegen zeker wel. Deze kleur is perfect voor in de herfst en ook de shimmer variant ernaast is echt een tint die ik deze herfst vaak zal pakken!


Mijn look is vrij simpel. Ik begon kleurtje nummer 3 en nummer 13 in mijn arcadeboog. Hierna bracht ik kleur nummer 1 aan op mijn wenkbrauwbot en ging ik het geheel blenden. Op mijn bewegend ooglid draag ik kleur nummer 2 en onder mijn oog bracht ik een klein beetje van kleur 13 aan. Ook maakte ik de look af met een klein beetje van kleur 11 in mijn binnenste ooghoek.


Wat mij vooral opvalt aan dit palette, is de textuur van de oogschaduws. Dit zijn de meest 'creamy' oogschaduws die ik ooit in een palette heb gehad. Hierdoor zijn ze ook super makkelijk te blenden en kun je een geweldige look maken, zonder dat je ziet dat je heel veel verschillende tinten hebt gebruikt. Deze oogschaduws zijn echt fantastisch om mee te werken!

Het MUA Fire Vixen Eyeshadow Palette is verkrijgbaar bij de Kruidvat & Trekpleister en kost €7,95 per stuk.

Liefs,
Carmen

You May Also Like

0 reacties